Zandkunstenares Helene

Zandkunstenares Helene
Zandkunstenaar Helene

“Zandkunst is prachtig, sprookjesachtig en het verwondert mensen. Mensen zitten op het puntje van hun stoel. Wat wordt er nu weer getekend? Op de achtergrond klinkt mooie muziek en de plaatjes vormen een verhaal. Zandkunst maakt toeschouwers rustig, vrolijk en dromerig.  Het is een kunstvorm die veel zintuigen in beweging brengt; ogen, oren, gevoel en creativiteit worden aangeraakt.”

zandkunstenaar Helene Wieringa-Pruijssen

Voorstellingen voor kerken en verenigingen

Zandkunstenares Helene

Zandkunstenares Helene treedt op in kerken en bij maatschappelijke organisaties rond de kerkelijke feestdagen zoals bij het Kerstfeest en Pasen of in (kerst)voorstellingen binnen en buiten.

Voorbeelden van optredens zijn bij Nieuw Avondrust ouderenzorg te Voorthuizen, RK Bavo Haarlem, NGK De Burcht, PKN kerken te Hipolythushoef, Wierden, Hengelo en Hoogezand, optredens bij lustrums van Zorgorganisatie de Rozelaar en WZU Veluwe en bij de startzondag van de gereformeerde kerk te Zwartsluis.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een prentenboek voor te lezen. Zoals het prentenboek “Niemand is zoals jij” van Max Lucado. Een ander prentenboek is in overleg ook mogelijk. Of er wordt een Bijbelverhaal uitgebeeld zoals het Kerst verhaal, Pasen, het verhaal van Jona, de verloren zoon of de bruiloft te Kana.

Een zandkunst voorstelling duurt ongeveer een half uur en vormt een waardevolle aanvulling op de preek, liturgie, themadienst, startzondag of andere kerkelijke evenementen. Samen met haar man Harm Jan, die de verteller is, brengt Helene de boeiende verhalen tot leven met behulp van de zandkunst.

Zandkunstvoorstellingen op scholen

Zandkunstenaar Helene komt op diverse basisscholen. Helene heeft zelf gewerkt als lerares basisonderwijs en weet daardoor goed op welk niveau je de verschillende groepen kinderen kunt benaderen met een zandkunst voorstelling.

Voorbeelden van recente optredens zijn bij de Fraanje basisschool te Barneveld, Basisschool De Regenboog, De Eshof Hoevelaken, Prinses Ireneschool te Den Haag en acht voorstellingen achter elkaar voor de acht groepen van Basisschool Kon-Tiki.

Zandkunst voor festivals en evenementen

Zandkunstenares Helene

Helene heeft al vele voorstellingen ontworpen en opgetreden. Bijvoorbeeld tijdens een Hawaï feest voor mensen van de instelling De Gelderhorst. Tijdens de seniorentocht in Voorthuizen voor de organisatie Voortbruisen en optredens tijdens Theater op ’t Zand te Kootwijk.

Zandkunstvoorstellingen op maat

Helene geeft voorstellingen bij particulieren onder andere bij het vieren van huwelijksjubilea of verjaardagen. Ook heeft ze filmpjes ontworpen voor presentaties of voor een Cd-opname.  Helene heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan deze videoclip van Raoul Steffani en het Koor Tin Speransa. Ook luistert zij bedrijfsfeesten op bij jubilea en personeelsfeesten of bijvoorbeeld bij de presentatie van een nieuw logo.

Zandkunst bakfiets

Voor buitenoptredens hebben we een mobiele zandkunstbakfiets ontworpen. Deze unieke omgebouwde bakfiets is zeer geschikt voor feesten, festivals, bruiloften en bedrijfspresentaties.

De bakfiets is geschikt voor shows tot maximaal 100 personen per voorstelling en schaduw of avondschemering is nodig om de tekeningen optimaal tot hun recht te laten komen. 

Zandkunstenares Helene

Tarieven zandkunstenares Helene

Een losse zandkunst voorstelling van maximaal 60 minuten op basis van een vast ontwerp is vanaf € 795 (excl. btw en reis- en administratiekosten). Een zandkunstvoorstelling met de bakfiets op basis van een vast ontwerp is vanaf € 895 (excl. btw en reis- en administratiekosten). Maatwerk op basis van eigen wensen en langer durende zandkunstvoorstellingen is ook mogelijk. Prijzen daarvan zijn op aanvraag.

Over zandkunstenares Helene

Zandkunstenares Helene

Ik zie mijzelf als kunstenaar en creatief ondernemer. Ik wil altijd graag innovatief zijn. Iets bedenken wat nog niet veel bestaat. Een doel van mij is mensen verhalen vertellen en meenemen met hun gevoelens. Daarom ben ik zandkunstenares geworden.

Het voordeel van de zandkunst is dat er veel werk in korte tijd gemaakt wordt en dat veel mensen tegelijkertijd ervan kunnen genieten. Een breed publiek van kinderen en volwassenen van 4 tot 100 jaar genieten van de zandkunst.

Zandkunst Team

Ons team wordt gevormd door zandkunstenares Helene en Harm Jan, die tijdens de voorstelling als verteller optreedt. Daarnaast fungeert hij ook regelmatig als gastheer en wordt hij soms gevraagd om de dienst of voorstelling te leiden. Helene en Harm Jan zijn niet alleen professionele partners, maar ook levenspartners. Samen hebben ze drie volwassen kinderen en een kleinkind.

Impressie zandkunst voorstellingen

Hieronder zijn een aantal korte video’s en foto’s te zien van optredens.

Neem contact op met zandkunstenares Helene

Veel is mogelijk wat betreft de zandkunstvoorstellingen en gaat in overleg. Neem contact op via onderstaande knop of bel 06-47919435.

Zandkunstenares Helene