Autobiografisch tekenen

Teken de reis door je leven en leer jezelf beter kennen.

Door te tekenen op De Tekenschool gaat je zelfvertrouwen groeien en verander jij jouw leven.

Ongeacht wat je tekent zegt een tekening veel over jezelf. Hierdoor leer je jezelf beter kennen.

Maar waar haal je de tijd, kennis en zelfvertrouwen vandaan om te gaan tekenen? Wat ga je tekenen? Waar begin je?

Wij, de docenten van de Tekenschool, begrijpen dat soort vragen als geen ander. We ontmoeten dagelijks mensen die dit lastig vinden.

Na deelname aan onze cursus Autobiografisch Tekenen kun jij zelfstandig tekenen, heb je meer zelfvertrouwen en heb jezelf persoonlijk verder ontwikkeld.

Cursus autobiografisch tekenen

Met onze lessen autobiografisch tekenen teken je je eigen autobiografie. Je kunt je autobiografie schrijven, maar je kunt ook tekeningen maken over de levensfasen in je leven.

Je schrijft daarbij ook elke keer een stukje. Dat is fijn voor jezelf, je krijgt een overzicht van je leven en het is ook mooi om aan kinderen of kleinkinderen te laten lezen.

Terwijl je tekent en schrijft aan je autobiografie, zul je jezelf beter leren kennen en begrijpen. Gebeurtenissen uit je kindertijd en puberteit die je bent vergeten, of misschien hebt weggestopt, zullen bovenkomen.

‘Teken en schrijf je autobiografie’ kan daardoor een hele emotionele reis worden, waarbij beeldend coach Helene je graag en professioneel wil begeleiden.

Heb je het gevoel dat je op een kruispunt bent beland en niet meer goed weet hoe je verder moet met je leven? Dan is ‘Teken en schrijf je autobiografie’ precies de cursus die je verder kunt helpen!

Elke opdracht laat je terugkeren naar diep in jezelf, om vervolgens vanuit jezelf al tekenend en schrijvend antwoorden te vinden op vragen die je hebt over je leven.

Wat biedt de cursus autobiografisch tekenen?

Een reis door je leven!

 • Maar liefst 50 gerichte opdrachten om te tekenen, te schilderen of te schrijven.
 • Een uitgebreide behandeling van elke levensfase: geboorte, kindertijd, puberteit, adolescentie, volwassenheid en ouderdom.
 • Meer zelfkennis: je tekent en schrijft over elke levensfase.
 • Meer zelfvertrouwen: je leert jezelf beter kennen en komt daardoor beter in je vel te zitten.
 • De cursus is verdeeld over 10 lesdagen die om de week ‘live’ gegeven wordt in De Tekenschool. Binnen je groep kun je dan veel met elkaar delen. Deze cursus start tweemaal per jaar. Klik hier voor het tijdschema.

Je kunt tekeningen uit de autobiografie ook weer gebruiken als werkvorm als je met mensen werkt. Zoals leerkrachten, zorgverleners, psychologen, maatschappelijk werkers, gezinsbegeleiders, hulpverleners, ouderenwerkers enzovoorts. Je maakt een uniek document over je leven en een prachtig boek waar je elke keer met plezier en trots naar terugkijkt.

Voor de cursus Autobiografisch halfjaar tekenen schrijf je je hier in.

Online cursus autobiografisch tekenen

De docenten aan het werk

Je kunt ook voor de online cursus Autobiografisch tekenen kiezen. Voor slechts €49.95 per blok, volg je de lessen thuis op de computer op het tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Per instructievideo zul je ongeveer 2 uur bezig zijn met tekenen en schrijven. Na minimaal een half jaar heb je dan een prachtig overzicht van je leven gemaakt! Zie hieronder voor de videolessen per blok.

Tekenlessen op video: Autobiografie

Autobiografisch Tekenen

Teken en schrijf je autobiografie 1. Je begint met de twee start opdrachten: ‘De rode draad’ en ‘De schatkaart’. Twee tekeningen die een prachtig overzicht van je leven geven. Het tekenen van je autobiografie is een reis door je leven, waarbij je jezelf steeds beter leert kennen. De werkstukken die je maakt, berg je ter herinnering op in de A3 map.

Benodigde materialen: A3 map met insteekhoezen, tekenpapier, kleurpotloden. Eventueel ecoline of bijenwaskrijt.

Autobiografisch Tekenen geboorte

Teken en schrijf je autobiografie 2; Rondom je geboorte. Hoe was de start van je leven? Was je gewenst? Of misschien niet? In vier tekeningen ga je terug naar deze belangrijke periode in je autobiografie.

Benodigde materialen: tekenpapier en kleurpotloden.

Autobiografisch Tekenen kindertijd

Teken en schrijf je autobiografie 3; Kindertijd deel 1. In ongeveer 14 uur tekenen en schrijven maak je zeven opdrachten en herbeleef je de eerste jaren van je leven.

Benodigde materialen: tekenpapier, kleurpotloden, pen of computer.

Autobiografisch Tekenen kindertijd

Teken en schrijf je autobiografie 4; Kindertijd deel 2. Wat beleefde je toch veel op de basisschool! In acht gerichte opdrachten ga je terug naar belangrijke mijlpalen uit je kindertijd.

Benodigde materialen: tekenpapier, kleurpotloden, verf, pen of computer.

Autobiografisch Tekenen Pubertijd

Teken en schrijf je autobiografie 5: Pubertijd. In deze periode werd je identiteit gevormd. Met de acht teken- en schrijfopdrachten ben je zeker 16 uur bezig.

Benodigde materialen: tekenpapier, permanent marker, mooi (holografisch) papier, lijm, kleurpotloden, verf, pen of computer.

Coachingsgesprekken Autobiografisch Tekenen

De Tekenschool coaches

Heb je behoefte om met een van onze coaches je tekeningen te bespreken? Onze coaches staan altijd voor je klaar! Een coachingsgesprek duurt in principe 1 uur en kan online via Zoom of op locatie in De Tekenschool in Barneveld. Informeer via onderstaande knop naar de kosten van een coachingsgesprek of maak direct een afspraak.

Binnenkort hier beschikbaar: Totaalpakket

Zodra alle videolessen gereed zijn, zullen we het compleet pakket ‘Teken en schrijf je autobiografie’ aanbieden. De lessen zijn op video in je eigen tempo te volgen. Het unieke van dit pakket is dat je 3 individuele coaching sessies op maat erbij krijgt. Een ervaren Beeldend coach begeleidt je 1 op 1!

Het pakket ‘Teken en schrijf je autobiografie’ bestaat uit 9 modules en je krijgt het pakket in één keer in zijn geheel toegestuurd.

De module waarmee je van start gaat, bestaat uit twee tekeningen: ‘je rode draad’ en ‘de schatkaart’.

Zodra je deze tekeningen hebt gemaakt, maak je via info@detekenschool.nl een afspraak voor een zoomsessie van een uur om de tekeningen te bespreken. Vind je een online gesprek minder fijn, dan is het uiteraard ook mogelijk om een afspraak op locatie te maken: je bent hiervoor van harte welkom op De Tekenschool in Barneveld.

Autobiografisch Tekenen docenten
De autobiografie coaches zijn werk aan het bespreken

Na dit eerste gesprek ga je aan de slag met de volgende 4 modules. In totaal vragen deze modules 60 uur tekenen en schrijven. Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je besteedt aan een opdracht en je beschikbare tijd zul je hier 4 tot 8 weken mee bezig zijn.

Coachingssessies en evaluatie

Vervolgens maak je je tweede afspraak via info@detekenschool.nl voor een zoomsessie van een uur of een ontmoeting op locatie op De Tekenschool in Barneveld om je gemaakte werk te bespreken. Dit is een tussenevaluatie.

Nu volgen de laatste 4 modules. Ook deze modules vergen in totaal weer ongeveer 60 uur tekenen en schrijven. En na opnieuw 4 tot 8 weken heb je dan je autobiografie compleet.

Hierna is het tijd om een afspraak te maken voor het afsluitende gesprek via zoom of op De Tekenschool in Barneveld. Tijdens dit gesprek van een uur bespreken we je hele autobiografie.

Ons Totaalpakket aanbod

Het complete pakket ‘Teken en schrijf je autobiografie’ bestaat dus uit het volgende:

 • 9 modules van €49,95 per stuk = € 449,55
 • 3x één uur persoonlijke coaching van €75,- per uur = € 225,00
 • Totaal inclusief BTW € 674,55

Koop je het complete pakket in één keer, dan betaal je slechts €549,- !

Autobiografisch Tekenen

Vraag het pakket nu alvast aan door op de knop “Contact” te klikken en maak met ‘Teken en schrijf je autobiografie’ in 6 maanden de reis door je leven van ontstaan tot ouderdom! Het is ook mogelijk om de modules en de coaching los aan te schaffen. Extra coachingssessies zijn ook altijd bij te boeken.

Binnenkort verkrijgbaar

Binnenkort komen er meer lessen autobiografisch tekenen beschikbaar met de thema’s:

 • Vier tekeningen over de adolescentie tijd.
 • Vijf tekeningen over de volwassenheid 21 tot 45 jaar.
 • Vijf tekeningen over de volwassenheid 46 tot 65 jaar.
 • Vier tekeningen over de ouderdom.

Naast deze lessen autobiografisch tekenen hebben wij nog diverse andere tekenlessen op video. Bekijk ze allemaal door op de “Meer info” button hieronder te klikken.

De online Tekenschool