Autobiografisch Tekenen

Met deze online lessen teken je je eigen autobiografie. Door je eigen autobiografie te tekenen, leer je jezelf beter kennen. Het is heel interessant om te tekenen over je verleden. Je kunt je autobiografie schrijven, maar je kunt ook tekeningen maken over de levensfasen in je leven. Je schrijft daarbij ook elke keer een stukje. Fijn voor jezelf, je krijgt een overzicht van je leven en ook mooi om aan kinderen of kleinkinderen te laten lezen. Je kunt tekeningen uit de autobiografie ook weer gebruiken als werkvorm als je met mensen werkt. Je gaat je inleven in alle leeftijdsfasen. Daardoor kan er iets in je herinnering naar boven komen waar geen foto’s van zijn. Op deze manier maak je een uniek document over je leven en een prachtig boek waar je elke keer met plezier en trots naar terugkijkt.

Deel 1. In deze online les begin je met de eerste twee opdrachten; ‘de rode draad’ en ‘de schatkaart’. Twee tekeningen die een prachtig overzicht van je leven geven.

Benodigde materialen: A3 map met insteekhoezen, tekenpapier, kleurpotloden. Eventueel ecoline of bijenwaskrijt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is button-bestel-nu-1-e1583872843503.png

Deel 2; Vier tekeningen rondom je geboorte. In deze online les krijg je 4 tekenopdrachten rondom je geboorte. Heel belangrijk, hoe was de start van je leven?

Benodigde materialen: tekenpapier, kleurpotloden.

Teken en schrijf je eigen autobiografie 3; 7 opdrachten over je kindertijd. Elke keer krijg je een leuk instructiefilmpje per opdracht, daarna kun je het tekenen. Dit is ongeveer 14 uur tekenen of schrijven.

Benodigde materialen, tekenpapier, kleurpotloden, pen of computer.

Binnenkort komen er meer online lessen autobiografisch tekenen beschikbaar:

• Acht tekeningen over je kindertijd.
  • Zeven tekeningen over je pubertijd.
  • Vier tekeningen over de adolescentie tijd.
  • Vijf tekeningen over de volwassenheid 21 tot 45 jaar.
  • Vijf tekeningen over de volwassenheid 46 tot 65 jaar.
  • Vier tekeningen over de ouderdom.