Autobiografisch tekenen

Teken de reis door je leven en leer jezelf beter kennen.

Door te tekenen op De Tekenschool gaat je zelfvertrouwen groeien.

Ongeacht wat je tekent zegt een tekening veel over jezelf. Hierdoor leer je jezelf beter kennen.

Maar waar haal je de tijd, kennis en zelfvertrouwen vandaan om te gaan tekenen? Wat ga je tekenen? Waar begin je?

Wij, de docenten van de Tekenschool, begrijpen dat soort vragen als geen ander. We ontmoeten dagelijks mensen die dit lastig vinden.

Na deelname aan onze cursus Autobiografisch Tekenen kun jij zelfstandig tekenen, heb je meer zelfvertrouwen en heb jezelf persoonlijk verder ontwikkeld.

Schrijf je nu in voor de workshop op dinsdag 26 september om 10.00 uur te Barneveld voor uitleg over autobiografisch tekenen en om een paar leuke opdrachten te maken. De workshop is kosteloos, wij vragen slechts € 5 voor de koffie en iets lekkers.

Online cursus autobiografisch tekenen

Met onze videolessen autobiografisch tekenen teken je je eigen autobiografie. Je kunt je autobiografie schrijven, maar je kunt ook tekeningen maken over de levensfasen in je leven.

Je schrijft daarbij ook elke keer een stukje. Dat is fijn voor jezelf, je krijgt een overzicht van je leven en het is ook mooi om aan kinderen of kleinkinderen te laten lezen.

Terwijl je tekent en schrijft aan je autobiografie, zul je jezelf beter leren kennen en begrijpen. Gebeurtenissen uit je kindertijd en puberteit die je bent vergeten, of misschien hebt weggestopt, zullen bovenkomen.

‘Teken en schrijf je autobiografie’ kan daardoor een hele emotionele reis worden, waarbij beeldend coach Helene je graag en professioneel wil begeleiden.

Heb je het gevoel dat je op een kruispunt bent beland en niet meer goed weet hoe je verder moet met je leven? Dan is ‘Teken en schrijf je autobiografie’ precies de cursus die je verder kunt helpen!

Elke opdracht laat je terugkeren naar diep in jezelf, om vervolgens vanuit jezelf al tekenend en schrijvend antwoorden te vinden op vragen die je hebt over je leven. Door op de button hieronder te klikken krijg je toegang tot de Online Tekenschool. Als je een account aanmaakt kan je diverse video gratis bekijken:

Wat biedt de cursus autobiografisch tekenen?

Een reis door je leven!

  • Maar liefst 50 gerichte opdrachten om te tekenen, te schilderen of te schrijven.
  • Een uitgebreide behandeling van elke levensfase: geboorte, kindertijd, puberteit, adolescentie, volwassenheid en ouderdom.
  • Meer zelfkennis: je tekent en schrijft over elke levensfase.
  • Meer zelfvertrouwen: je leert jezelf beter kennen en komt beter in je vel te zitten.
  • De cursus is verdeeld over 9 lesmodules met elk tussen de 3 en 8 videolessen. Elke module heeft een handige handleiding met duidelijke instructie.

Je kunt tekeningen uit de autobiografie ook weer gebruiken als werkvorm als je met mensen werkt. Zoals leerkrachten, zorgverleners, psychologen, maatschappelijk werkers, gezinsbegeleiders, hulpverleners, ouderenwerkers enzovoorts. Je maakt een uniek document over je leven en een prachtig boek waar je elke keer met plezier en trots naar terugkijkt.

Gratis proeflessen

Wil je gratis en vrijblijvend kennis maken met De Online Tekenschool? Maak dan een gratis account aan, log in en krijg toegang tot de autobiografische tekenlessen. Je kunt dan ook direct met twee gratis proeflessen aan de slag: de ‘boottekening’ en de ‘diamant’.

Online cursus autobiografisch tekenen

De docenten aan het werk

Kies voordelig voor de online cursus Autobiografisch tekenen. Voor slechts € 85 per module (bevat gemiddeld 5 videolessen + handleiding per module), volg je de lessen thuis op de computer op het tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Per instructievideo zul je ongeveer 2 uur bezig zijn met tekenen en schrijven. Na minimaal een half jaar heb je dan een prachtig overzicht van je leven gemaakt! Zie hieronder voor de videolessen per blok.

Klik op de “Bestel hier” knop om een gratis Online Tekenschool account aan te maken of als je al een Online Tekenschool account hebt naar je account te gaan. Je kunt daarna het lespakket van je keuze aanschaffen. Na aanschaf heb je direct toegang tot de videolessen in je Online Tekenschool omgeving.

Tekenlessen op video: Autobiografie

Autobiografisch Tekenen

Teken en schrijf je autobiografie 1. Je begint met de twee start opdrachten: ‘De rode draad’ en ‘De schatkaart’. Twee tekeningen die een prachtig overzicht van je leven geven. Het tekenen van je autobiografie is een reis door je leven, waarbij je jezelf steeds beter leert kennen. De werkstukken die je maakt, berg je ter herinnering op in de A3 map.

Benodigde materialen: A3 map met insteekhoezen, tekenpapier, kleurpotloden. Eventueel ecoline of bijenwaskrijt.

Autobiografisch Tekenen geboorte

Teken en schrijf je autobiografie 2; Rondom je geboorte. Hoe was de start van je leven? Was je gewenst? Of misschien niet? In vier tekeningen ga je terug naar deze belangrijke periode in je autobiografie.

Benodigde materialen: tekenpapier en kleurpotloden.

Autobiografisch Tekenen kindertijd

Teken en schrijf je autobiografie 3; Kindertijd deel 1. In ongeveer 14 uur tekenen en schrijven maak je zeven opdrachten en herbeleef je de eerste jaren van je leven.

Benodigde materialen: tekenpapier, kleurpotloden, pen of computer.

Autobiografisch Tekenen kindertijd

Teken en schrijf je autobiografie 4; Kindertijd deel 2. Wat beleefde je toch veel op de basisschool! In acht gerichte opdrachten ga je terug naar belangrijke mijlpalen uit je kindertijd.

Benodigde materialen: tekenpapier, kleurpotloden, verf, pen of computer.

Autobiografisch Tekenen Pubertijd

Teken en schrijf je autobiografie 5: Pubertijd. In deze periode werd je identiteit gevormd. Met de acht teken- en schrijfopdrachten ben je zeker 16 uur bezig.

Benodigde materialen: tekenpapier, permanent marker, mooi (holografisch) papier, lijm, kleurpotloden, verf, pen of computer.

Teken en schrijf je autobiografie 6: De adolescentie is de fase tussen de pubertijd en de volwassenheid. In deze fase ga je vaak de ‘wijde wereld’ in. Een hele belangrijke periode in je leven. Je maakt vier tekeningen. Ontzettend boeiend om daar tekeningen bij te maken.

Teken en schrijf je autobiografie 7: De Vroege volwassenheid. Je kunt de volwassenheid indelen in verschillende fasen. In de eerste 20 jaren lopen biologische en psychische functies sterk parallel. Daarna kunnen ze elkaar beïnvloeden.

Teken en schrijf je autobiografie 8: De Late volwassenheid. De late volwassenheid loopt circa van 42 tot 63 jaar.  In deze fasen krijgt het lichaam steeds minder energie. Geestelijk ga je je meer ontwikkelen.

Teken en schrijf je autobiografie 9: de Ouderdom. In deze fase is loslaten heel belangrijk: vrijlaten, laten gaan, niet meer vasthouden. Als je loslaat, heb je alle twee je handen vrij!

Coachingsgesprekken Autobiografisch Tekenen

De Tekenschool coaches

Heb je behoefte om met een van onze coaches je tekeningen te bespreken? Onze coaches staan altijd voor je klaar! Een coachingsgesprek duurt in principe 1 uur en kan online via Zoom of op locatie in De Tekenschool in Barneveld. Informeer via onderstaande knop naar de kosten van een coachingsgesprek of maak direct een afspraak.

Totaalpakket Autobiografisch tekenen

Het unieke van dit voordeelpakket is dat je 3 individuele coaching sessies op maat erbij krijgt. Een ervaren Beeldend coach begeleidt je 1 op 1!

De module waarmee je van start gaat, bestaat uit twee tekeningen: ‘de Rode Draad’ en ‘de Schatkaart’.

Het bijzondere lespakket ‘Teken en schrijf je autobiografie’ bestaat uit 9 modules en je krijgt het pakket in één keer in zijn geheel toegestuurd. De lessen zijn op video in je eigen tempo te volgen.

Zodra je deze tekeningen hebt gemaakt, maak je via info@detekenschool.nl een afspraak voor een zoomsessie van een uur om de tekeningen te bespreken. Vind je een online gesprek minder fijn, dan is het uiteraard ook mogelijk om een afspraak op locatie te maken: je bent hiervoor van harte welkom op De Tekenschool in Barneveld.

Autobiografisch Tekenen docenten
De autobiografie coaches zijn werk aan het bespreken

Na dit eerste gesprek ga je aan de slag met de volgende 4 modules. In totaal vragen deze modules 60 uur tekenen en schrijven. Afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je besteedt aan een opdracht en je beschikbare tijd zul je hier 4 tot 8 weken mee bezig zijn.

Coachingssessies en evaluatie

Vervolgens maak je je tweede afspraak via info@detekenschool.nl voor een zoomsessie van een uur of een ontmoeting op locatie op De Tekenschool in Barneveld om je gemaakte werk te bespreken. Dit is een tussenevaluatie.

Nu volgen de laatste 4 modules. Ook deze modules vergen in totaal weer ongeveer 60 uur tekenen en schrijven. En na opnieuw 4 tot 8 weken heb je dan je autobiografie compleet.

Hierna is het tijd om een afspraak te maken voor het afsluitende gesprek via zoom of op De Tekenschool in Barneveld. Tijdens dit gesprek van een uur bespreken we je hele autobiografie.

Ons Totaalpakket aanbod

Het complete pakket ‘Teken en schrijf je autobiografie’ bestaat dus uit het volgende:

  • 9 modules (totaal 51 videolessen) van €85 per stuk = € 765
  • 3x één uur persoonlijke coaching van €75,- per uur =€ 225
  • Totale waarde inclusief BTW =€ 990

Koop je het complete pakket in één keer, dan betaal je slechts €750,- !

Klik op de “Ja, ik wil het voordeelpakket” knop om een gratis Online Tekenschool account aan te maken of als je al een Online Tekenschool account hebt naar je account te gaan. Je kunt daarna dit voordeelpakket aanschaffen. Na aanschaf heb je direct toegang tot de videolessen in je Online Tekenschool omgeving.

Autobiografisch Tekenen

Maak met ‘Teken en schrijf je autobiografie’ in 6 maanden de reis door je leven van je ontstaan tot ouderdom! Het is ook mogelijk om de modules en de coaching los aan te schaffen. Extra coachingssessies zijn ook altijd bij te boeken.

Naast deze lessen autobiografisch tekenen hebben wij nog diverse andere tekenlessen op video. Bekijk ze allemaal door op de “Meer info” button hieronder te klikken.

De online Tekenschool