Creatieve Bijbelstudie tekenlessen

Leer op een creatieve manier meer van de Bijbel.

Naar aanleiding van diverse Bijbelteksten ga je creatief bezig zijn op papier. Met onze creatieve Bijbelstudie tekenlessen beleef je deze verzen heel anders dan door er alleen maar over te praten of naar te luisteren. Je bent met je hele lichaam aan het werk; hoofd, hart en handen worden aangeraakt. De Bijbelstudie is ook erg geschikt om met een groep mensen, zoals een vereniging, studieclub of groeigroep, te doen.

Ds. Judith Visser predikant van de PKN Nijkerkerveen:

“Een nieuwe creatieve Bijbelstudie beleefden we met elkaar! Deze keer n.a.v. Psalm 1. Hiervan gebruikten we het beeld ‘als een boom geplant aan waterstromen’, en met hulp van de gegeven uitleg gingen we hierbij een schilderkunstwerk maken. Het werd stap voor stap uitgelegd, je hoefde geen kunstenaar te zijn om mee te doen. En wat werden ze mooi! Inspirerend!”

Een reactie van een deelnemer:

“Bijzonder om te zien dat je bij de kern van je geloofsleven komt. Anders kun je daar uren over praten en nu zien we in een beeld wat God en Jezus in je leven uitwerkt”.

Bekijk hier ons informatie filmpje:

Onze creatieve Bijbelstudie tekenlessen

Je koopt een les voor slechts € 24,95 incl. BTW. Klik op de “Bestel hier” knop om een gratis Tekenschool Club account aan te maken of als je al een Tekenschool Club account hebt naar je account te gaan. Je kunt daarna het lespakket van je keuze aanschaffen. Na aanschaf heb je direct toegang tot de videolessen in je Tekenschool Club omgeving. Dit zijn de Creatieve Bijbelstudie lessen:

Genesis 1

In deze les lezen we de eerste verzen van de Bijbel. Naar aanleiding daarvan gaan we scheppen op papier.

Benodigde materialen: grote tekenvellen of een schildersdoek, bijenwas of wasco, ecoline, kwasten.

Psalm 1

In Psalm 1 gebruiken we het beeld; ‘als een boom geplant aan waterstromen’. Heel bijzonder om te zien, wat mensen voor bomen schilderen. En heel fijn om zo met een Bijbeltekst bezig te zijn.

Benodigde materialen; tekenvellen of schildersdoek, acrylverf, babydoekjes.

Jozef

Aan de hand van het verhaal van Jozef ga je je levenslijn en geloofslijn tekenen. Daarna kan je deze inkleuren met pastelkrijt of met acrylverf. Dit is een diepgaande studie die je hoofd, hart en handen raakt.

Erg geschikt om met een groep te doen. Benodigde materialen: papier, liniaal, kleurpotloden, pastelkrijt of schildersdoek, acrylverf, kwasten en potje water.

‘Edelstenen’

In de Bijbel vind je verschillende gedeelten over mooie stenen. Dit als beeld om iets kostbaars aan te duiden. Je leert in deze Bijbelstudie hoe je een prachtige edelsteen kunt tekenen. Een mooi beeld van hoe je zelf wilt schitteren.

Benodigde materialen: papier, kleurpotloden.

Psalm 139

Dit is een prachtige psalm over hoe God je gemaakt heeft in de baarmoeder. Als je dat gaat tekenen, beleef je deze tekst heel intens.

Benodigde materialen: tekenpapier, zwart rond papier, metallic kleurpotloden, lijm. Het kan ook uitgevoerd worden met acrylverf, doek en kwasten.

Creatieve Bijbelstudie tekenlessen voordeelpakket

In dit pakket krijg je deze 5 lessen rondom het thema Creatieve Bijbelstudie: Genesis 1, Psalm 1, Jozef, Edelstenen en Psalm 139.

Per tekenles ontvang je een duidelijke instructievideo en een handig werkblad in PDF.

Normaal kost dit mooie pakket van 5 lessen € 124,75. Nu, met 20% korting betaal je slecht € 99,80! Je krijgt dus 1 volledige tekenles met handig werkblad gratis erbij.

Klik op de “Ja, ik wil het voordeelpakket” knop om een gratis Tekenschool Club account aan te maken of als je al een Tekenschool Club account hebt naar je account te gaan. Je kunt daarna dit voordeelpakket aanschaffen. Na aanschaf heb je direct toegang tot de videolessen in je Tekenschool Club omgeving.

Creatieve Bijbelstudie tekenlessen op locatie

Schilderen met Gods Woord en Geest als inspiratiebron.

Een deelnemer:“Bijzonder om te zien dat je in een workshop bij de kern van je geloofsleven komt. Anders kun je daar uren over praten en nu zien we in een beeld wat God en Jezus in je leven uitwerkt”.

Beeldend coach ‘Helene’ heeft vanuit haar christelijke levensvisie deze bijzondere workshops ontwikkeld. Ze geniet ervan om samen met een groep mensen God te ervaren door te schilderen en te tekenen. Elk onderwerp wordt behandeld vanuit teksten of verhalen uit de Bijbel. De workshops zijn afzonderlijk te doen. Heel erg geschikt voor kerkelijke groeperingen. Het is ook mogelijk om zelf een thema of tekst aan te leveren. Beeldend coach ‘Helene’ biedt daar dan een mooie geschikte werkvorm bij.

Er zijn diverse Creatieve Bijbelstudies op video te verkrijgen. Het is ook mogelijk dat Helene op locatie komt om de Bijbelstudie te geven. Stuur een e-mail om te informeren naar de mogelijkheden.

Mogelijke tekenles onderwerpen

“Scheppen op papier”

Met Genesis 1; Het scheppingsverhaal als inspiratiebron

God is de Schepper van het leven. Wij zijn gemaakt naar zijn beeld. Daarom vinden mensen het ook zo fijn om te scheppen en te creëren. Aan de hand van lijnen en golven ga je op een psalm vanuit je binnenste creëren op papier. We werken met bijenwas en ecoline op grote vellen en uiteindelijk op een schilders doek.

 ‘Je persoonlijke geloofsleven in een beeld’ 

Naar aanleiding van het verhaal van Jozef

In deze workshop ga je de diepte in. Durf je je geloofslijn en levenslijn eerlijk weer te geven? Dan heb je direct een beeld waar je staat op dit moment in je leven. Alles mag, hoge bergen, diepe dalen, laat het maar gebeuren.
We gaan schilderen met acryl op een doek en gebruiken lintjes, stof, glimmertjes, papier enzovoorts. Zo combineer je een collagetechniek met acrylverf.

‘Edelstenen, schitterend door Gods licht’ 

In de Bijbel worden edelstenen vaak gebruikt om iets kostbaars aan te duiden, denk aan de efod van de hogepriester in exodus 39.

Edelstenen gaan schitteren doordat ze gewreven en gepolijst worden. Als je dat beeld doortrekt kan je als mens schitteren en schijnen doordat Gods licht op je afstraalt. Zo weerspiegelen we elkaar. In de Bijbel wordt ook vaak het beeld van edelstenen gebruikt om iets moois en kostbaars aan te geven.

We gaan edelstenen tekenen met potlood. Dit is strak tekenen. Door mooi te kleuren ontstaat de lichtval. Daarna doen we de edelsteen in een lijstje.

‘Eeuwig perspectief’

Als christen leef je met veel perspectief. We kunnen zelfs over de grens van de dood heen kijken naar de hemel.

We maken samen een tekening met veel perspectief. Daarna mooi inkleuren met pastelkrijt.

‘De paradijstekening’

Hoe beleef je goed en kwaad? In veel films kom je de tegenstelling tegen tussen goed en kwaad. In boeken, in sprookjes. Het is een thema dat mensen aantrekt en boeit.
Het is begonnen met de zondeval. Het goed is aanwezig in ons leven maar ook het kwaad.

Eerst was alles goed in het paradijs. Adam en Eva leefde samen met alle dieren in een paradijselijke omgeving. Het is heerlijk om dat in te leven en daar in te duiken en een prachtige tekening te maken met mooie dieren, bomen, bloemen, mensen. Je krijgt hulp als je het moeilijk vind om een bepaald dier te tekenen.

Hoe is het kwaad aanwezig in de tekening? Dreigend in de verte of dichtbij? Deze tekening kan veel vertellen over hoe je het goed en kwaad beleeft als mens.

‘In de knoop, uit de knoop’

Samen een groepsschilderij maken: knopen tekenen en alle knopen verbinden.We gaan knopen tekenen en later verbinden. We kunnen ook vingerhaken. Een een web maken met touwen. Je staat als groep in de knoop en je moet samen los komen.

‘Bruggen bouwen’

We gaan eerst een cartoon poppetje ontwerpen. Dit gaan we doorgeven, wat krijg je van elkaar?

Dan gaan we het poppetje uitwerken en op een doek plaatsen. Waar sta je? Welke plaats kies je? Hoe gaan we al deze poppetjes verbinden? Op een groot doek gaan we ons cartoon poppetje met elkaar verbinden.

‘De belangrijkste waarden in je leven’ 

Aan de hand van Jozua 4; Het gedenkteken.

We gaan je waarden schilderen in steenvormen. Die ga je uitscheuren en met een collagetechniek en zand op een doek plakken.

Of je gebruikt echte stenen, die je beschildert en op het doek plakt. We gebruiken hierbij acrylverf.

Na deze workshop weet je weer wat echt belangrijk is in je leven.

‘Een bekrachtiging van je favoriete Bijbeltekst

Je kiest je favoriete Bijbeltekst. Daar maak je een zin van. Deze zin werk je uit in een lijn. Zo krijg je een prachtige figuur die je geloof bekrachtigt. Elke keer weer als je er naar kijkt.

‘Pasen’

Het kan pas Pasen worden als het eerst Goede Vrijdag is geweest. Een verrassende workshop met veel diepgang. Mooi om te doen in de tijd rondom Pasen.

‘Psalmen’

Er zijn 150 psalmen in de Bijbel. We gaan kiezen welke psalm we gaan uitwerken. Het kan Psalm 1 zijn, of Psalm 139.  Aan de hand van deze psalm gaan we een beeld maken en dit uitwerken. Prachtig om zo een psalm te ervaren.

Informeer naar de mogelijkheden om op locatie een Bijbelstudie te geven. Stuur een e-mail of bel naar 06-47919435.

Naast deze creatieve Bijbelstudie tekenlessen hebben wij nog diverse andere tekenlessen op video. Bekijk ze allemaal door op de “Meer info” button hieronder te klikken.

De online Tekenschool