Voor wie is de tekencursus?

Voor wie zijn de cursussen geschikt?

De tekencursussen zijn geschikt voor mensen die hun interesse in tekenen en schilderen willen verdiepen, zowel voor persoonlijke als professionele doeleinden. Het richt zich op een breed scala aan beroepsgroepen, zoals leerkrachten, hulpverleners, coaches, ouderenwerkers, pedagogisch werkers, gastouders, psychologen, enzovoort, die tekenwerk in hun werk kunnen integreren.

Bovendien is deze cursus zeer geschikt voor iedereen die graag beter wil leren tekenen of schilderen en kunstwerken wil creëren. Door te tekenen en te schilderen leer je jezelf beter kennen, en elke tekening kan op verzoek worden geanalyseerd om meer inzicht te krijgen in je innerlijke wereld.

Ontdek innerlijke rust door de tekencursus.

Wanneer mensen tekenen en schilderen, worden ze stil en kalm. Dit komt doordat ze hun gedachten richten op hun tekening en volledig geconcentreerd bezig zijn. Door deze activiteit gedurende langere tijd uit te voeren, meestal wel een uur of langer, vindt er een innerlijke rust plaats. Andere zaken vervagen naar de achtergrond, en je kunt volledig in jezelf opgaan. Omdat tekenen en schilderen een solitaire bezigheid is, kun je de rust ook in je lichaam en geest ervaren. Het is een proces dat zich van binnenuit voltrekt.

In een groep tekenen en schilderen.

Samen tekenen en schilderen in een groep is een heerlijke en gezellige bezigheid. Ieder van ons creëert zijn of haar eigen kunstwerk, waarna we elkaars creaties bewonderen en bespreken. Door te praten over onze tekeningen en schilderijen, leren we onze gedachten onder woorden te brengen. Dit draagt bij aan het versterken van ons zelfvertrouwen en vergroot onze zekerheid. Bovendien, door iedereen te horen praten over zijn of haar werk, worden we geïnspireerd en komen we op veel nieuwe ideeën. Dit stimuleert onze creativiteit. Ook biedt deze activiteit de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen te sluiten. Aangezien iedereen dezelfde interesse deelt, hebben we al veel gemeenschappelijke punten om over te praten.