Creatieve wereldreis in 4 dagen

Verken de wereld in slechts 4 dagen! We beginnen in Egypte, vervolgen onze reis naar Spanje en Wenen, om ten slotte te eindigen in het zwoele Afrika.

De diversiteit van culturen en de schoonheid van de natuur maken de wereld zo intrigerend. Mijn passie voor reizen heeft me onlangs naar diverse landen gebracht, wat heeft geleid tot een inspirerende reeks tekenlessen.

  1. Het eeuwenoude Egypte; we maken op papyrus een mooie afbeelding en in de middag een kleitablet met Egyptische symbolen.
  2. Het kleurrijke glas van Gaudi in Barcelona; We gaan een schitterend mozaïek maken en in de middag een werkstuk glasfusen.
  3. We maken kunstwerken in de geest van twee belangrijke kunstenaars uit Wenen: Hundertwasser en Gustav Klimt.
  4. Treed binnen in het zwoele Afrika en maak werken met veel kleur en indrukwekkende Afrikaanse landschappen.

Wil je in slechts vier dagen de wereld verkennen? Het kost slechts € 75 per dag voor de workshops. Als je alle vier de dagen meedoet, krijg je € 25 korting, dus dan is de totale prijs slechts € 275.

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via de knop hieronder en kom gezellig naar Stationsweg 29 in Barneveld. Vermeld in de email je naam en adres en dat je voor alle 4 dagen deelneemt. Je kunt de € 275 contant afrekenen bij binnenkomst.

  • 11 april Ontdek het oude Egypte op papyrus en kleitabletten
  • 16 mei Het Kleurrijke glas van Gaudi in Barcelona
  • 6 juni Artistieke inspiratie door 2 kunstenaars uit Wenen
  • 27 juni Verken kleurrijke en zwoele Afrikaanse landschappen

Wil je niet alle vier dagen meedoen? Dat kan zeker. Je hebt ook de mogelijkheid om je per lesdag in te schrijven. Lees verder hieronder voor informatie over de individuele reisdagen.

Tijdens mijn reis naar Egypte heb ik volop genoten van het bewonderen van de prachtige tempels met tekeningen en afbeeldingen die meer dan 4000 jaar oud zijn. Wat me vooral fascineerde, was het gebruik van papyrus, vervaardigd uit de papyrusplant, waarop je allerlei afbeeldingen kunt schilderen. Ik heb daar een prachtige levensboom op papyrus gekocht, maar je kunt er ook hiëroglyfen, Egyptische farao’s, scarabeeën, vogels of stieren op afbeelden – symbolen die allemaal werden gebruikt op de muren van de Egyptische tempels.

Wat gaan we doen?

In de ochtend schilderen we een prachtige afbeelding op papyrus. Daarna, in de middag, creëren we een kleitablet.

Je vormt een vierkant of rechthoek van klei en voegt een afbeelding toe uit de vele inspirerende opties.

Vervolgens breng je zachte engobe kleuren aan. Het kunstwerk wordt gebakken in een speciale kleioven en kan later worden opgehaald.

Wanneer?

Datum: donderdag 11 april.

Tijd: 10.00-16.00 uur met een half uur pauze van 13.00-13.30 uur.

Wat kost het?

De totale kosten voor deze dag bedragen slechts € 75, inclusief alle benodigde materialen. Gedurende de dag is koffie, thee en lekkers inbegrepen. Zelf graag je lunch meenemen. 

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via de knop hieronder en kom op 11 april naar Stationsweg 29 in Barneveld. Vermeld in de email je naam en adres en dat je voor 11 april deelneemt. Je kunt de € 75 contant afrekenen bij binnenkomst.

Gaudi heeft het prachtige Park Guell ontworpen in Spanje, compleet met een schitterende bank die langs een plein loopt, vol met kleurrijk mozaïek. Vanaf hier geniet je van een adembenemend uitzicht over de stad.

In het park vind je overal mozaïeken, zelfs in de plafonds. We gaan in de ochtend zelf een mozaïek maken, waarbij je vrij bent om te kiezen welke afbeelding en ondergrond je wilt gebruiken. In het atelier zijn talloze glas- en tegelsteentjes en veel voorbeelden om je te inspireren.

In de middag gaan we glasfusen. De kathedraal de Familia Sagrada heeft prachtige gekleurde ramen.

Wanneer het licht erdoor schijnt, ontstaat er een schitterend lichtspel.

Je mag een ondergrond van glas kiezen en daar een afbeelding van glas op maken. Daarna gaat dat in een speciale glasoven. Je kunt het werkstuk later ophalen.

Datum: 16 mei. Tijd 10.00-16.00 uur met een half uur pauze van 13.00-13.30 uur. Zelf lunch meenemen.

Kosten €75,- inbegrepen is de ondergrond van mozaïek en de steentjes en het voegmiddel. Het voegen kan niet in de workshop zelf, iedere deelnemer krijgt een zakje voeg met voegmiddel mee naar huis.

En een ondergrond van 20x20cm voor het glasfusen. Wil je een grotere ondergrond, dan is er een kleine meerprijs. Dat kunnen we ter plaatse verrekenen. Voor een plaat van 20x30cm is dat €5,- voor een plaat van 30x30cm is dat €7,50 voor een schaal is dat €10,- Koffie en thee en lekkers is ook inbegrepen.

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via de knop hieronder en kom op 16 mei naar Stationsweg 29 in Barneveld. Vermeld in de email je naam en adres en dat je voor 16 mei deelneemt. Je kunt de € 75 contant afrekenen bij binnenkomst.

In Wenen bezocht ik het Hundertwasserhuis en het Hundertwasserdorp. Die kunstenaar had echt geweldige ideeën!

De aanwezigheid van bomen in de stad helpt niet alleen om de hitte te temperen, maar is ook gunstig voor het milieu. Bovendien heeft elk huis daar zijn eigen unieke raamontwerp.

Als tegenhanger van de lange straten met rechte blokken huizen in Wenen, is het interieur van dit huis allesbehalve rechtlijnig. De trappen en vloeren golven en de ruimtes zijn gevuld met een levendig kleurenpalet, dat typerend is voor Hundertwasser’s stijl. Bovendien heeft de kunstenaar prachtige kunstwerken gecreëerd.

Een van deze kunstwerken omvat een inspirerende tekst, waarbij Hundertwasser afziet van traditioneel perspectief en in plaats daarvan speelt met symbolen en kleuren.

Tijdens de workshop zal ik de symboliek achter zijn werk bespreken en inspiratie bieden voor het creëren van je eigen prachtige kunstwerk.

Wat ga jij maken?

’s Middags gaan we aan de slag met Gustav Klimt.

In het Belvedere museum in Wenen is zijn meest bekende werk ‘De Kus’ te bewonderen.

Ik heb veel ander werk van Gustav Klimt bewonderd, waaronder zijn prachtig gedetailleerde bomen en elegante portretten van vrouwen gehuld in weelderige jurken en ornamenten.

Wat trekt jou het meest aan in het werk van Gustav Klimt: zijn weelderige bomen of zijn betoverende portretten? We gaan deze inspiratie gebruiken voor een schilderij, waarbij we bladgoud zullen gebruiken om het effect te versterken.

Datum: 6 juni
Tijd: 10.00-16.00 uur met een half uur pauze van 13.00-13.30 uur. Zelf lunch meenemen.
Kosten €75,- alle materialen zijn inbegrepen. Je maakt twee schilderijen. Koffie en thee is inbegrepen.

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via de knop hieronder en kom op 6 juni naar Stationsweg 29 in Barneveld. Vermeld in de email je naam en adres en dat je voor 6 juni deelneemt. Je kunt de € 75 contant afrekenen bij binnenkomst.

Ik heb meerdere keren gereisd naar Rwanda, Oeganda en Tanzania, landen waar ik me sterk mee verbonden voel, vooral omdat mijn schoonzoon uit Rwanda komt. De weelderige groene landschappen en de levendige straten vol kleurrijke mensen spreken me enorm aan. Tijdens mijn reis naar Tanzania bezocht ik een museum met prachtige kunstwerken, wat me enorm inspireerde.

Deze workshop dag gaan we zelf twee schilderijen maken, geïnspireerd op onze ervaringen. Eén schilderij zal gemaakt worden met Afrikaanse stoffen. Als je thuis nog mooie stoffen hebt liggen, neem ze dan gerust mee. We zullen deze stoffen op het schilderij plakken, net zoals de jurken van Afrikaanse dames, en eromheen schilderen.

In de middag krijg je de kans om een ander schilderij te maken, gebaseerd op wat je het leukst vindt. Misschien kies je voor een Afrikaanse boom, een portret van een Afrikaanse dame, of Afrikaanse dieren zoals een leeuw, olifant, zebra, giraffe of buffel. Een ander idee kan zijn om een Afrikaans dorpje te schilderen. Met zoveel opties wordt het moeilijk kiezen!

Datum: 27 juni
Tijd: 10.00-16.00 uur met een half uur pauze van 13.00-13.30 uur. Zelf lunch meenemen.
Kosten €75,- alle materialen zijn inbegrepen. Je maakt twee schilderijen. Koffie en thee en lekkers hoort er ook bij.

Wil je graag meedoen? Meld je dan aan via de knop hieronder en kom op 27 juni naar Stationsweg 29 in Barneveld. Vermeld in de email je naam en adres en dat je voor 27 juni deelneemt. Je kunt de € 75 contant afrekenen bij binnenkomst.