Bezinningsdag/weekend

Creatieve dag Dinsdag 19 november!

Wil je even helemaal uit de dagelijkse sleur? Wil je jezelf verdiepen in tekenen en schilderen? Kom dan naar de Bezinningsdag in ons atelier. Dit is een 1-daagse retraite in Atelier Hupsakee in Barneveld voor zowel beginners als ervaren tekenaars en schilders. Een geweldige plek vlakbij het bos.

Expressief  jezelf zijn!

Op deze dag ga je op een creatieve manier met jezelf aan de slag. “Ik doe het zo… ik wil wat anders”. Hoe komt dat? Je binnenkant is vaak heel anders dan wat je aan de buitenkant laat zien. Weet je wat er precies leeft in je binnenste? Wat vind jij echt belangrijk? En hoe kun je dan de verbinding maken dat je daarnaar gaat handelen? Samen met anderen ga je hiernaar op zoek op deze inspirerende dag.

Het programma:

9.30 Ontvangst met koffie en lekkers.

10.00 Starten en kennismaken met de groep met een leuke werkvorm.

10.30 Aan de slag met het thema. We gebruiken de werkvorm: ik ben, ik heb, ik wil… In deze 2 uur gaan we op een creatieve manier bezig met je binnenkant en buitenkant. Je gaat ontdekken wat je echt belangrijk vindt en of je dat ook echt durft te zeggen en te doen… We sluiten af met een evaluatieronde. Het is belangrijk om te kunnen verwoorden wat je hebt ontdekt. Daardoor wordt je zelf en de ander geïnspireerd en gestimuleerd.

12.30 lunch met belegde broodjes en soep en ontmoeting met de ander.

13.30 Wat je s’ochtends hebt ontdekt werk je uit op een doek met acrylverf en/of mixed media technieken. je gaat verbinden en leren hoe je de binnen- en buitenkant hetzelfde kan laten zijn. Je ontdekt je eigen uniek zelf!

15.30 Koffiepauze en afsluitende oefening.

16.00-17.00 Wandelcoaching. We lopen met de groep naar het bos, dat aan de overkant van het atelier is. In het bos kun je individueel napraten met een van de coaches die de lesdag hebben gegeven. Misschien wil je even alleen lopen om deze dag te verwerken of napraten met medecursisten.

Mooie tekst van wijsheid voor deze dag: 2 Tim 1:7 “God geeft ons niet een lafhartige geest, maar een sterke geest vol liefde en bedachtzaamheid.”

In deze tijd met zoveel prikkels om je heen is het wel eens lastig om tot rust te komen. Het is goed om daar tijd voor in te ruimen. Het prachtige van tekenen en schilderen is dat je vanzelf dicht bij jezelf komt. Ieder wordt stil als je schildert. Omdat je je concentreert en nadenkt wat je maakt.

Deze 1 daagse is een verdieping voor je persoonlijke en kunstzinnige ontwikkeling. Je creatieve vaardigheden worden aangesproken en je gaat met prachtige werkstukken en ideeën naar huis.

De groep bevat minimaal 5 en maximaal 15 deelnemers.

De kosten zijn € 97,-  inclusief alle materialen en lunch.

Je kunt ook eigen teken- en schildersmaterialen meenemen. Er is mogelijkheid om materialen, zoals papier/doek/potloden/verf  te kopen in het atelier.

Heb je hier belangstelling voor? Vul dan dit formulier in.