Ik teken mijn geluk

Ik teken mijn geluk

IMG_4718 (2)Vandaag begin ik met mijn eerste blog. In dit blog laat ik tekeningen zien en vertel daarover. Vandaag gaat het over: Gelukkig zijn! Bestaat dat gelukkig zijn? Er is veel over geschreven en onderzoek naar gedaan. Waar wordt je gelukkig van? Ik heb bovenstaande tekening gemaakt en heb heel concreet getekend: Hoe gaat het met mij vandaag?

In het midden staat mijn hoofd. Boven in staan twee vriendinnen. Daar wordt ik 80% gelukkig van en 20% ongelukkig. Links staat mijn huis en mijn man. Ik word 80% gelukkig van mijn huis en 20% ongelukkig van mijn man. We hadden net ruzie gehad:’) Onderin word ik 30% gelukkig van de les waarin ik zit op dat moment. Ik word ongelukkig van de docente die maar praat en praat en praat. Veel te veel informatie, vind ik. Dus 70% ongelukkig. Rechts staat mijn nieuwe keuken getekend. Ik zit gezellig met mijn gezin aan tafel. Ik ben daar 90% gelukkig en 10% ongelukkig.

Wat leer ik hiervan? Gemiddeld ben ik deze dag toen ik deze tekening maakte 70% gelukkig en 30% ongelukkig. Per onderdeel verschilt dit. Ik vind mezelf over het algemeen een gelukkig mens, maar 100% geluk bestaat dat? Deze tekening geeft een andere kijk op geluk; verfrissend!