Antitijdsklok, dat lijkt me wel wat. Wat vind jij?

Tekenen en schilderen is een heel groot gebied. Waarin je heel veel kunt leren en proberen. Misschien heb jij je favoriete stijl al gevonden. Of wil je graag verder kijken en nieuwe technieken proberen. op deze foto zie je het Hundertwasserhaus in Wenen. Ben je er wel eens geweest? Ik nog niet helaas, maar ik wil er heel graag een keer naartoe. 

Hundertwasser is een hele interessante kunstenaar met een levensvisie waar je veel inspiratie kunt uithalen. 

Hij was een kunstenaar op zoek naar geluk en vrede. Hij vond dit in Nieuw Zeeland, waar mensen dicht bij de natuur leven. Daar bouwde hij een huis met een daktuin. Hij heeft van alles bedacht in zijn leven. Van 1928 tot 2000.

Een heel erg leuk idee is een antitijdsklok. Zo wilde hij de gejaagdheid van afspraakjes en vluchtige ontmoetingen tegen gaan. Hij wilde dat mensen met een natuurlijk tijdsgevoel ging leven zonder tijdsdruk. Hij vond dat de klok een bedenksel is die onze intuïtie om zeep helpt.

Als er minder gejaagde punctuele mensen zijn, is er minder stress en ziektes.

Wat vind je van zijn idee?

Ik weet dat als je tekent en schildert dat je de tijd kan vergeten. Dat je helemaal terug geworpen wordt op jezelf. Rustig en stil kun je ontspannen.

Heb je dat wel eens ervaren? Als je niet weet waar te beginnen. Kun je de Hundertwassercurus online doen. Heel erg leuk wat deze kunstenaar allemaal bedacht heeft. Geen 1 lijn hoefde recht te zijn. Dat is makkelijk tekenen!